Programok

Programajánló egész évre
2019
 

ÁPRILIS 19-22. Húsvéti Míves Portékák Hétvégéje
A korábbi évek hagyományaihoz hűen idén is változatos programokon vehet részt a szezonnyitó ünnepi hétvége rendezvényein, felelevenítheti a húsvéti ünnepkör népszokásait, tradícióit. A fesztivál minden napján a kézműves vásár és a népi játszótér mellett hagyományos étkek is várják az idelátogatókat.


MÁJUS 1-5. IX. Boldog Békeidők Hévíze
Az immár tradíciónak számító rendezvényén Hévíz visszatér egy kicsit a múltba és visszaidézi az 1860-as és 1930-as évek közötti időszakot. Ilyenkor a város apraja-nagyja korhű ruhákat ölt, a kalapos hölgyek és frakkos úriemberek mellett minden jelmezbe öltözött polgárt zenészek és táncosok kísérnek a sétálóutcától, a parkon keresztül egészen a tófürdőig


MÁJUS 11. Flavius-nap
A tavalyi évben "Kertörökség - kertturizmus" különdíjjal jutalmazott római kori Romkert mellett található rendezvénytér ad otthont a Flavius-napnak. A program során minden korosztály megtalálhatja a számára érdekes kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget. Felelevenítheti a római kori hagyományokat, emellett tanúja lehet gladiátor viadalnak, jósoltathat az 'ókori jósdában', megkóstolhat korabeli ételeket, italokat, vagy kipróbálhat ókori társasjátékokat.


MÁJUS 19. IV. Hévízi Futófesztivál
A 7-14-21 kilométeres távot teljesítők, a jól szervezett versenyen kívül, ajándékcsomaggal, pólóval, éremmel és remek hangulattal gazdagodnak. A félmaraton távot egyéniben, illetve váltóban teljesíthetik a sportolók.

 
JÚNIUS 5-8. Pünkösdi Vigasságok és Míves Portékák Hétvégéje
Az ünnepi hétvége vidám és színes programokban gazdagnak ígérkezik. A pünkösdi király és királynőválasztás hagyományán kívül a rendezvény ideje alatt népi játszótér és kézműves vásár is várja a látogatókat.


JÚNIUS 16. XIV. Lotus Retro Concours D'Elegance (Veteránautó szépségverseny)
Hévíz belvárosban és a Lotus Therme Hotel & Spa szállodában veteránautó szépségversen és luxusautó kiállításon számos régi autócsodában gyönyörködhet. Lesz továbbá grillsátor, gyermekprogram, ugrálóvár, ajándéksorsolás és több mint 50 veterán csoda és számos autómárka legújabb modellje.

 
JÚNIUS 21-23. Angyalok és Csavargók Összművészeti Fesztivál
Benne: Nemzetközi Művésztelep,Filmművészeti Szimpózium, Utcazene és Street Art Fesztivál, Múzeumok éjszakája
Az év leghosszabb napjain és legrövidebb éjszakáin zenészek, mutatványosok és grafikusok veszik birtokba a fürdőváros belvárosát, hogy a többnapos fesztivál keretében szórakoztassák az érdeklődőket. Az utcákon szól a dzsessz, a country, gólyalábasok korzóznak, az érdeklődőkről jobbnál jobb karikatúra készül. A belvárosban több helyen is igazi utcabáli a hangulat.

 
JÚLIUS 6-7. Ízek, táncok, jó szomszédok. 
Folklór és Világzenei Fesztivál. Nemzetiségi néptánc, népzene és gasztronómia
A kétnapos rendezvény során a helyi és hazai népzenei, néptáncos kincsek mellett külföldi országok népművészete is képviselteti magát. A gasztronómia szerelmesei hazai és nemzetközi ínycsiklandó falatokat, ételkülönlegességeket kóstolhatnak.

 
JÚLIUS 20. Egregyi búcsú
Számos fellépővel, búcsúi- és kirakodóvásárral, népi játszótérrel kerül megrendezésre az egregyi Korok és Borok Rendezvénytéren a Mária Magdolna napi búcsú. Az egregyi Árpád-kori templom védőszentje Szent Mária Magdolna, innen ered az évtizedekre visszanyúló rendezvény, melyet Mária Magdolna naphoz legközelebb eső hétvégén tartanak.

 
AUGUSZTUS 3-4. Nosztalgia hétvége
A rendezvény kulcsszavai a keringő, a kabaré és a nosztalgikus slágerek, így a XX. század első felének kávéházi, báltermi és színházi hangulatába csöppenhetnek a látogatók. A belvárost kamarazenekarok és bárzongoristák varázsolják igazán hangulatossá.


AUGUSZTUS 10-11. Míves Portékák Hétvégéje
A hétvége a kézműves portékák, termékek bemutatójára épül. Helyi és környékbeli termelők nyalánkságait kóstolhatják, de akár egyedi ajándékokkal is meglephetik magukat az érdeklődök.

 
AUGUSZTUS  16-20. VIII. Hévízi Borünnep
A ma már országos hírnévre szert tett rendezvénysorozat a térségben egyedülálló kulturális és gasztronómiai kínálattal várja a látogatókat. A hazai nagy borvidékek képviselői mellett természetesen a zalai kisebb-nagyobb borászatok is bemutatkoznak a többnapos programsorozaton. Prémium borokat kóstolhatnak, étkek sokaságát próbálhatják ki, emlékként pedig Hévízi Borünnepes pohárral gazdagodhatnak, melyből kortyolgatva otthon is bármikor visszaidézhetik a felejthetetlen napok élményeit!

 
SZEPTEMBER 7. Egregyi szüret
Szeptember első hétvégéjén kerül megrendezésre a szüreti mulatság a több százéves szőlőtermesztői és borkultúrával rendelkező egregyi városrészben. A rendezvényt a szüreti felvonulás nyitja meg, lovasszekéren róják a város utcáit a résztvevők, de akár szőlőpréselést is kipróbálhatnak. A színes programok alatt pedig a must mellett különféle borokat kóstolhatnak.

 
SZEPTEMBER 21-22. Míves Portékák Hétvégéje
Zene, koncertek és színes programok mellett ismét bemutatkoznak a helyi és környékbeli termelők.

 
NOVEMBER  9-10. Márton – napi Családi Fesztivál
A hagyományőrző hétvége libafuttatással veszi kezdetét, melyet gazdag programsorozat követ. A gyerekeket népi játszótér és kézműves foglalkozás, a nagyobbakat fellépők sorozata várja. Az újbor megáldása mellet hangulatos lámpás felvonuláson is részt vehetnek a látogatók.

NOVEMBER 29- DECEMBER 22-ig Advent Hévízen 
 

DECEMBER 31. Hévízi Óévbúcsúztató

További információkért kérem látogasson el a www.heviz.hu/programkereso weboldalra!
 
Szerdánként 11.00
Kerékpártúra – Rezi, 
Kis-Balaton, Szigliget Hévíz,
Tourinform
Előzetes bejelentkezés alapján!
 
 
Kedden és szombaton délelőtt,
csütörtökön délután
Termelői piac Hévíz,
Piactér A belépés díjtalan!
 
Minden nap
Tavirózsa Kalandpark
Keszthely-kertváros, Napfény sor
Jegyek a helyszínen!
 
Minden nap
Segway túra
Hévíz, Tourinform
Előzetes bejelentkezés alapján!
 
Minden nap Moziműsor 

Hévíz, Fontana Filmszínház 
http://www.fontanamozi.hu/
 
 

 

 

 KLÁRA VILLA - OroszKLÁRA VILLA - LengyelKLÁRA VILLA - MagyarKLÁRA VILLA - NémetKLÁRA VILLA - Angol