Hévízi gyógytó és kezelések

A Hévízi gyógytó a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes termál tava, mely testet és lelket egyaránt felüdít. A mai értelemben vett klasszikus hévízi kúra is több mint 200 éves múltra tekint vissza.
A 4,4 hektáros nagyságú, 38 méter forrásmélységű tavat kén-, rádium-, és ásványanyag tartalmú forrás táplálja, mely bőséges vízhozamának köszönhetően a víz 48 órán belül teljesen kicserélődik.

Ha Hévíz, akkor a gyógyító elemek közül mi mást is lehetne az első helyen említeni, mint a  termáltóban való fürdőzést. A víz lágy, selymes simogatása és a lebegés érzése, a ringatózó lótuszok, a víz gyógyító illata, a fák zöldellő lombkoronája nyugtatja az idegrendszert, s együttesen a gyógyulás pszichikai elemét jelentik.

Megtapasztalni azt, ahogyan a vízcseppek apró gömböcskékhez hasonlóan masszírozzák testünket, egyedülálló a világon. Télen a párafüggönyön át szemlélni a hófehér tájat örökre szóló élmény.

A víz hőmérséklete télen a tó fedett részénél 32-34°C, a szabad részénél sem hűl le 25°C-nál jobban. Nyáron akár a 33-36 °C-ot is eléri.

Hévíz a turisták körében ma már nemcsak a tradicionális gyógykúra, a hagyományos gyógyszolgáltatások miatt kedvelt, hanem magas színvonalú wellness szolgáltatásai, wellness kínálata miatt.

Fürdőzés a hévízi tó simogató, lágy meleg vizében

Klára Villa vendégeinek járó kedvezmények

3 órás jegy     3.500,- Ft helyett 3.200-Ft

10 órás - perc alapú bérlet +1 óra     10.000,- Ft  
(A váltás napjától számított 10 naptári napig érvényes,
napi 2 alkalommal)

20 órás - perc alapú bérlet +2 óra   19.000,- Ft 
(A váltás napjától számított 20 naptári napig érvényes,
napi 2 alkalommal)

A Hévízi tófürdőben 9 fedett medence várja azokat, akik megfáradt testüknek a csodás hévízi meleg termálvízben szeretnének új erőt adni. A medencék vízhőmérséklete 32-37 °C.

Nyitvatartás

Tradicionális hévízi gyógykezelések

A több tízezer éves Pannon tengerből származó hévízi gyógyvíz és gyógyiszap a komplex fizikoterápiás kezelésekkel együtt valamennyi reumatikus- és mozgásszervi betegség kezelésére alkalmas.

A Klára Villa vendégei a gyógyászati kezeléseket a Szent András Állami Reumatológiai és Rehabilitációs Kórházban vehetik igénybe kedvezményesen.

Hévízi gyógykúra keretén belül az alábbi tradicionális kezeléseket és szolgáltatásokat vehetik igénybe:

- egyénre szabott terápiaterv alapján szakorvosi vizsgálat és komplett kúravezetés
- fürdőkúra
- ambuláns- és fekvőbetegeink a fizioterápiás kezelések - iszappakolás, súlyfürdő, víz alatti vízsugármasszázs, szénsavfürdő, elektromos kádfürdő, diadinamic elektromos kezelés, interferencia kezelés, mágnesterápia, négyrekeszes galvánfürdő, ultrahang, gyógytorna, gyógymasszázs- széles spektrumából kapják a megfelelő terápiát.


A gyógykórházban valamennyi berendezés (labor, EKG, röntgen) rendelkezésre áll a pontos diagnózis felállításához. 


Térítésmentes ambuláns gyógykúra

A Szent András Kórházban a háziorvosi beutalóval rendelkező vendégek minimális térítéssel maximális ellátást kapnak.

A kúra menete:

1/a. Keresse fel háziorvosát és kérjen a Hévízi Szent András Kórházba reuma szakorvosi vizsgálatra beutalót. Az otthonról hozott beutalóval jelentkezzen a kórház egyik reuma orvosánál.


1/b. Keresse fel háziorvosát és kérjen reuma szakorvosi vizsgálatra beutalót. Keresse fel a reuma szakrendelések egyikét, ahol differenciált diagnosztikai vizsgálatok után személyre szóló teljes körű kúrát ajánl a szakorvos.
Az otthonról hozott kezelőlappal és fürdő utalványokkal jelentkezzen a diszpécsereknél, akik a kezelések helyét és időpontját adják meg Önnek.
Nyitva tartás: Hétfőtől-szombatig: 8-14 h


2. Fürdőjegyeit szakorvosa által kiállított recept alapján kapja meg a télifürdő pénztárában.

3. Kérjük, szíveskedjen kezelőlapját a kúra befejeztével a kiállító orvosnál, vagy a diszpécsereknél leadni.

4. Beutaló nélkül gyógyszolgáltatásaink csak térítéssel vehetők igénybe, mely összeget a diszpécsereknél kell befizetni.

Váljon egészségére!KLÁRA VILLA - MagyarKLÁRA VILLA - NémetKLÁRA VILLA - AngolKLÁRA VILLA - OroszKLÁRA VILLA - Lengyel